Makeup Tips

Tips tisdag 2/3

Blushifeid

Är du en rouge älskare eller är du lite osäker för tycker du lätt ser ut som en clown?

Blush kraft till makeupen 

Rouge / blush är den produkt som vi använt oss av mest genom tiderna för att både våra läppar och kinder men även stärka vår status.

Cleopatra först med glow?

Gamla egyptierna blanda även i vax för att även få in lyster i rouge , så glow var inne redan då.

Även en kultur som intresserar mig mycket speciellt när jag gick florist utbildningen var japanska geisha och Ikebana arrangemangen. Där använde kvinnorna den vita färgen både för att se unga och vackra ut men även för att stå ut i ljuset av stearin lågor. De använda en rosa bas för att countoring och deras röda läppar med färgen beni blev signatur för många te hus. De målade läpparna mindre för att att behålla ungdomen och få fina proportioner

Gamla grekerna tog rougen och trenden att applicera det kind äpplen för att se unga och friska ut fick sin början, en placering många använder än idag.

Något jag tar upp på kurser så behöver vi tänka på vilken effekt vi vill ha med vår rouge då tyngdlagen kan göra att placering på rougen gör att vi ser tröttare ut.

Powerkvinnan och verkligenhets Askungen?

1700-talet så blev rosiga kinder som Madame Pompadour lyfte som sin signatur av ungdom och kraft över sin kvinnlighet , hon var dåtidens powerkvinna som kunde spela på lika väl sin skönhet som hennes intelligens. Hon skapade trender både inom mode och makeup och drog i politiska trådar bakom scenen.

Hon fick inbjudan till en maskeradbal och vann kronprinsens hjärta….eller kanske inte hjärtat i sagornas mening för hon blev hans officiella älskarinna. Men hon tog vara på sin möjlighet och blev konstens och kulturens beskyddare. Trots att inte kom från adel lät hon det aldrig påverka hennes värde.

Två stegs metoden

För att skapa mer dynamik för makeup använda två st rouger en som har en mer neutral som ger struktur och dimensioner och så en topper som har mer lyster och färg. Tänk att det är en tre skalig gradering shading, tonas med bronzer och bronzer går över till rouge med sen en touch highlighter

Rouger som med andra produkter så är det bra ha koll på undertoner

Om vi gillar kräm eller puder är en smaksak, vill du ha en extra hållbar så är det bra om du jobba i tunna lager

Börja att grunda med gel eller kräm för att sen toppa med puder över. Jag går gärna över med en fuktad svamp och stipplar in produkterna så de smälter och gifter sig med varandra 

Är du väldigt torr och har mogenhud kan lätta gel och krämformula kännas bra.

Har du väldigt fet hud och känns som inget stannar längre än till lunch så kan lösa som du jobbar in i huden sitta bra, och även lager metoden . Lägg första lagret och lås in med setting mist och sen ta nästa lager.

Fått för mycket av det goda? blir färgen för stark så har vi makeupen suddgummi puder, ta ett svep med lite puder så tonas det ned.

Tips Tisdag 16/2

Solkysst och inte solbränd

Under uppväxten hette det solpuder eller terrakotta puder med små kulor som lätt smet iväg och hade starkt doft

Bronzer är ett lätt sätt att ge energi och även förlänga hållbarhet om du använder BUS.

 • Sen är det att hitta rätt formula och textur av det du vill uppnå.
 • Hitta rätt färg och ton , en tumregel välj en ljusare nyans än vad du tror du skulle passa i. Fördelen är att du kan arbeta upp färgen och skulle den oxidera så blir inte konstrasten för stor.
 • Formula, tänk på har du mogen hud så är det bättre att starta med matt bronzer och sen lägga till där du vill ha lyster som en topper

Guide

 • Är du ljus så ta en färg du kan arbeta upp och var noga med att du tonar ut eftersom det inte blir starka kanter
 • Medium men ljus kan du ha rikare toner, välj gärna även här en du kan arbeta upp.

Makeuprehab

Inom Makeuprehab så använder jag både BUS för att dra ned kontrasterna med Vitiligo och har huden rodnader kan det tonas ut med en lättare bronzer

Kan även användas på benen för att maskera vener och celluliter

Verktygen

Penslar eller borstar som är bra för att få en solkyssta looken behöver borsten vara mer fluffig så inte färgen blir koncentrerad som lätt gör att det blir fläckigt eller lyfter upp foundation under.

Har du endast en kompakt borste så var lätt på handen även när du plockar upp produkter

Metoder

Du kan även använda dig av “dutt metoden” att istället för att svepa så lätt trycka dit  produkten. Då behöver du inte oroa dig att du lyfter foundation under. 

Jag använder gärna en fuktad svamp.

Välj bronzer med rätt underton!! 

För mig som är neutral men ändå väldigt ljus, så blir vanliga bronzer med terrakotta orange inte blir smickrande. 

Jag väljer en kallare ton för min hud plockar upp värmen även om det är kallare Är du ljusare med kallare underton så hitta dusty rose. taupe historier det kommer bli smickrande till din hud.

Är du ljus och varm så kan du nosa på varmare bronzers, är du ljus med gula undertoner vet jag att MAC give me sun har varit en go to för många för även texturen gör att den smälter lätt in i huden.

Omvänd teknik 

Jag vänder ofta tekniken med att få det mer naturligt

 • Väljer en ton mörkare foundation och tonar
 • Sen jobbar jag mer med ljusare consealer eller foundation för att ge illusionen att jag är solkysst runt hårlinjen , än att använda brozer där.

Att tänka på ..

Contouring är att tillföra skugga till huden och forma något det är konturen, du vill få färgen som du har i skuggan inte en gråton..

Tänk på att vill du få en naturligt contour så är det intensivt till ungefär där ditt öga börjar och sen tona det, för vi har inte skuggan hela vägen in så vida det inte är för Halloween. Kommer ta upp det längre fram.

Tänka på att det finns inga kanter utan ska vara en del av huden. Countouring produkter ska vara matt. Countouring handlar om former och dimensioner Jag toppar med bronzer om jag har Countouring för att få en gradering och glöm inte öronen 

Att tona med bronzer på ögonlocket gör att du får en klarare och piggare look 


Produkt tips för Ljusare neutral , varm och kall underton 

Ljus “Hola light” 

The Balm Desert 

Mineral essence sunset bronzer 

Palina Foxy 

Palina puderfoundation Mami om du är kall till neutral, 

Palina Paris eller Sydney om du är ljus med varma undertoner

Makeup up Store Caramell

Nouba Earth puder

Caia La digue

Too Face sweet tea 

Snart så hoppas jag att vårsolen tittar fram och komihåg att använda SPF året om för att ta hand om din hud. För att det är bättre att förebygga än att försöka reparera

Tips Tisdag Brynen är ansiktes hjärta

Brynen är ramen och hjärtat till ansiktet. 

Är ögonen fönster mot själen är brynen det som gör det till en utsikt.

I Makeuprehab så ligger bryn högt på prioriteringslistan. För det behöver inte vara sjukdom som gör att vi behöver få hjälp med brynen.Med åren så tunnas brynen ut och blir tunnare och tappar formen.

Brynen har även funktion en av mina gamla klienter insåg vikten av att bryn för kommunikationen med sitt barn som har svårt att fånga sociala signaler och ansiktsuttryck blir då en nyckelfunktion.

Jag tillhör generationen som föll för trenden att smala bryn var “The Browgame”  sen så sluta dom helt enkelt växa ut. Spelar ingen roll om vad jag gör.

Så ser fördelen att jag kan förändra mycket med mina bryn som form , placering och humör

Anti-age med makeup

Vi kan motverka att “droopy “ eller “hooded” ögon kan lyftas upp

När jag besöker unga människor som har sjukdom eller skada och saknar bryn. Är det extra viktigt att visa hur vi kan använda coola färger och valfriheten att ha olika färger varje dag.

Hur placerar vi brynen?

1.Det första vi tar fram är att vart ska brynen placering för att ska balans. 

2. Färgens betydelse, det kan vara en gåta att lösa att hitta rätt färg på brynen. 

Vill du få en mjukare mer ungdomlig look överlag så välj lite mjukare och ljusare toner, för att inte bli för stor kontrast. Det mörkaste är den färg du har vid hårbotten.

Saknar du hår, bryn och fransar så ta hjälp av din hudton. Behöver du hjälp så ger jag en lätta tips hur och vad du behöver. Mail glitterblicken@gmail.com 

Använd gärna två färger och texturer för att en mer naturlig resultat.

Har du grått hår så välj med en kallare undertoner står ofta taupe eller blond

Att få dit bryn när du helt saknar kan vi göra på lite olika sätt.

 1. Enkelt med schabloner och fyll i med produkt. Lite trixigt att få dit men det gör även att du enklare kan lära dig vart brynen ska sitta.
 2. Traditionella sättet att mäta på med 3 punkter. 

1. Lägg pennan från näsvingen och rakt upp, där ska ditt bryn börja. 

2. Samma utgångspunkt från näsvingen men lägg diagonalt genom iris och där är din högsta punkt. 

3. Samma utgångspunkt med pennan vid näsvingen och lägg i ytterkanten av din franskant där ska ditt bryn sluta

 1. Sen den tekniken jag lär ut som gör den enklare att använda mig av. Som gör succé  boka din tid och få lära dig mer glitterblicken@gmail.com

Resultatet sitter med produkten

Produkter

 1. Brynpenna den du vässar- Viktigt att den är vass så du inte får tegelstenar , men sitter ofta bra.
 2. Triangelformad penna du skruvar upp, formen gör det lätt att vinkla och få diagonala stån. Behöver du vässa den gör du enkelt med en nagelfil.
 3. Kräm och pomade är bra för deras förmåga att sitta bra. När produkten blir torr kan du liva upp den med Inglot Duraline . En produkt som är ditt ess i rockärmen 
 4. Puder att använda skuggor så blir det lätt och luftigt. Det som kan vara problemet är om du saknar bryn får svårt att endast med skugga få det vattenfast.
 5. Här kan du doppa bryn penseln i produkten och sen i Duraline och måla strån. Fördelen är att de ofta innehåller två eller tre toner som gör att du få en snygg gradering av toner.
 6. Filtpenna – Min favorit för det går lätt att imitera strån och få det att se både luftiga och naturliga bryn och sitter bra.

Med Noubas utbud hittar du något som för dina behov och önskemål